2013.09.13.
16:36

Írta: Kovács Olivér

Az Elso: Megerkezes, miegymas

Na, igy kb. ket het utan jutot arra is idom, hogy a beigert blogban megejtsem az elso bejegyzest. Ekezetek sajnos nem lesznek, de majd tulteszitek magatokat rajta. :D

Hol is kezdjem? Az utazas nagyjabol esemenytelenul telt, rohadt hosszu volt. Sikerult Daviddal majdnem lekesnunk a gepet Ferihegyen, de vegul is nem lett baj. Isztambulban szalltunk at, hat, egy cseppet sem bizalomgerjeszto hely az a repter. De utana mar szelsebesen robogtunk Azsia fele, es nagy orommel vettuk eszre, hogy a nezheto filmek listaja, illetve a kaja sem volt szar egy cseppet sem. Ettol meg repulon aludni nem volt konnyu, de azert sikerult, ami ertekes orakkal segitett hozza a jetlag kesobbi lekuzdeseben.

Mikor megerkeztunk, a vamon keresztuljutva osszehaverkodtunk egy francia sraccal, aki teljes idoben szinten a HKUST-re jar. Igy harman osztoztunk a taxin, jo 40 perc alatt oda is ertunk. 

100_3507.JPGDaviddal az aula kozepso erkelyen, hatterben a tenger, amit tobbnyire latni lehet az egesz egyetemrol

A campusra erkezven ki-ki ment a sajat szallasara, intezni a check-int. Szerencsere par perc alatt megvolt a dolog, es mehettem a szobamba a 8-adikra. Kipakoltam gyorsan, aztan talalkoztam Daviddal, de mar nem mentunk el megkeresni a helyi IKEAT, ahogy terveztuk. Talalkoztam a szobatarsammal, egy francia sraccal, Louis-nak hivjak, es nagyon jol osszehaverkodtunk.

Az elkovetkezendo par nap mindenfele rohangalassal telt, kulonfele dolgok beszerzesevel. 3 es fel oras program: elmenni az IKEA/ba, odatalalni egyaltalan, megvenni minden szukseges dolgot, es megprobalni kijutni ("-De az ott MEG OLCSOBB! Visszamegyek, es kicserelem. - Louis, takarodjunk mar ki innen a picsaba, sosem jutunk ki, es elkoltunk egy vagon penzt!"). Ez az intezkedos rohangalas meg mindig nem ert veget igazabol, de mar alig maradt par dolog.

100_3508.JPGUtban a belvarosba az egyetemrol, kilatas az emeletesbusz tetejerol. A kocsi egy taxi, a varosnak ezen kornyekere jellemzo szinnel, eleg gyakori latvany.

A suli par nap mulva el is kezdodott, es mit tesz az elet, csak arra az orara nem sikerult bejutnom a varolistarol, amit kotelezonek irtak elo a Corviuson, de elvileg megoldhato, csak meg egy kis papirmunka... yeah.

Az orak viszont tobbnyire nagyon erdekesek, es szinvonalasak, sok hazi lesz, felevkozi es felev vegi vizsga is, csoportmunka, miegymas. Viszont a tananyag tenyleg jo, erzem, hogy sok hasznos dolgot fogok itt tanulni.

A varos maga igen szovevenyes, es kellett boven ido, hogy az ember megszokja az eligazodast benne (mondanom sem kell, meg mindig nem tokeletes). A belvaros maga viszont pontosan az, ami miatt visszavagytam ide: egy igazi, verbeli, nyuzsgo vilagvaros, de mindekozben az Europaban (vagy Amerikaban, ha valaki volt ott) megszokott, sok helyen tapasztalhato bunozes, lepukkantsag nelkul (na jo, az utobbi olykor elofordul, de akkor is eleg messze van Kelet-Europatol). Ejszaka minden neonfenybe borul, de a tomeg egy cseppet sem csoppen meg. Ez utobbibol szinte mindenhol van.

100_3516.JPGUtcareszlet Mong Kokbol: ez kb. a helyi Lehel Piac. Egy icipicit lepukkant, de itt veszel kajat, jot es olcson - bar eleg masfeleket olykor (Louis itt vett egy kesobb rettenet budosnek bizonyulo szaritott polipot, de vegul kidobta)

Sokmindent meselhetnek meg, nagyon sok mindent - de arra gondoltam, hogy megprobalom majd tematizalni a posztokat, szoval kulon irok majd a kajarol, bulirol, itteni eletrol, a campusrol magarol, es persze neha az erdekesebb esemenyekrol.

Puszilok mindenkit, mara most ennyi.

Szólj hozzá!

Címkék: erkezes

A bejegyzés trackback címe:

https://dimsumestea.blog.hu/api/trackback/id/tr785510980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása